Eurotherm EPC2000 programmeerbare regelaar

Precisie in het hart van uw proces

Vereenvoudig de integratie van snelwerkende regelaars en voorkom cyberbeveiligingsproblemen

Wat uw proces ook is, de EPC2000 levert uitstekende prestaties precies waar u het nodig hebt, en biedt de vereiste stabiliteit, nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en internationaal erkende cyberbeveiligingscertificering.

Efficiëntie en resultaten constant in een eenvoudig te implementeren

De EPC2000-DIN-railcontroller levert snelwerkende precisieregeling met eenvoudig te integreren Ethernet-communicatie. Het biedt een verbeterde, krachtige Eurotherm PID-regeling, zowel voor een stand-alone machine als voor een regelkring in een multizone-toepassing.

Kwaliteit verbeteren, afval verminderen en winst vergroten

 • De snelwerkende, verbeterde PID-regeling van Eurotherm bereikt de bedrijfstemperatuur snel, minimaliseert overshoot en verhoogt de beschikbaarheid van de installatie
 • Nauwkeurige en herhaalbare controle verbetert de kwaliteit en vermindert afgekeurde producten
 • Onafhankelijke single-loop-controllers blijven de regelcondities behouden, ongeacht de supervisie van het systeem of de controller

Verminder apparatuur en onderhoudskosten

 • Eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te vervangen
 • Robuust, batterijloos ontwerp voor betrouwbaarheid in de meest veeleisende omgevingen en sterk gereguleerde industriële processen
 • Eenvoudige aanpassing aan nieuwe vereisten en machine-integratiefuncties met flexibele software en functieblokgebruiksbedrading
 • Functie-updates waarmee u alleen kunt betalen voor wat u op dit moment nodig heeft
 • Uitgebreide standaardgarantie en telefonische technische ondersteuning - Hotline Frankrijk

Gedistribueerde en communicerende regelaars

 • Compact formaat en DIN-rail montage
 • Gedistribueerde controllers op basis van Ethernet
 • Een installatie in de buurt van het gebruikspunt, waardoor de bedradingslengte en kosten worden beperkt

Wereldwijde certificering

 • Achille® CRT Level 1 Cybersecurity-certificering
 • Een breed scala aan internationale normen
 • Geschikt voor auto- en ruimtevaarttoepassingen

Netwerk toepassingen

 • Snelle en flexibele Ethernet-communicatie
 • Verlaag uw systeemintegratiekosten en bekabelingskosten door de snelle koppeling van 100BASE-T Ethernet-apparaten te gebruiken.
 • Cat RJ45-kabels. Standaard 5 maakt een afstand van 100 meter tussen apparaten mogelijk zonder prestatieverlies en de EPC2000 gebruikt een geïntegreerde switch om de noodzaak van afzonderlijke apparaten of routers te elimineren.
 • Verzamel eenvoudig de belangrijkste gegevens uit uw proces voor gebruik in Analysis en Industry 4.0-applicaties.

Voorbeelden van toepassingen

Moffeloven met Touch HMI

Een moffeloven scheidt de ruimte van de warmtebron door middel van een "moffel", een verwijderbaar en soms instelbaar onderdeel dat wordt gebruikt om de uniformiteit van de temperatuur te bevorderen.

Ovens kunnen worden gebruikt voor de warmtebehandeling van kleine componenten en laboratoriumtesten van materialen en vele andere toepassingen die uniforme en nauwkeurige temperatuurregeling vereisen.

In dit voorbeeld biedt de EPC2000-controller een zeer nauwkeurige temperatuurregeling, waarbij de EPack ™ -stroomregelaar wordt gebruikt om de niet-lineaire verwarmingskarakteristieken van de belastingen te beheren. Een aanraakscherm wordt gebruikt als de belangrijkste operatorinterface.

Dit levert een hoogwaardig ovenbesturingssysteem met verbeterde Eurotherm PID-regeling dat een snelle respons met minimaal overshoot biedt. Het aanraakpaneel is gemakkelijk te gebruiken en te personaliseren en de oven kan via Ethernet-communicatie of WiFi-router worden aangesloten op dataloggers of pc's.

Kookoven met verdeelde zones

Koekjesovens, of meer in het algemeen bakovens, zijn georganiseerd in lange tunnels, waardoor het te verwerken product op een transportband beweegt. Ze zijn over het algemeen gasgestookt en bestaan ​​uit verschillende zones. Over het algemeen worden een programmeerbare logicaregelaar en een aandrijfsysteem gebruikt om de transporteur te besturen.

Nauwkeurige regeling van de temperatuur in elke zone is essentieel om verlies te verminderen als gevolg van onvoldoende of overmatig koken. Ovens kunnen enkele meters lang zijn en bedrading kan duur zijn.

Dankzij het gebruik van EPC2000-verdeelde controllers langs de machine kan elke controller dicht bij het punt van gebruik worden geplaatst, waardoor de bedrading wordt verminderd en de bedrijfstemperatuur gehandhaafd blijft, zelfs als de controller offline is.

Elke EPC2000-controller kan met een daisychain worden verbonden met de volgende met een snelle Ethernet-verbinding met de controller met behulp van industriestandaardprotocollen.
 

Halfgeleidergraveerprocessen
 

Het etsproces wordt gebruikt om de oppervlaktelagen van een wafer te verwijderen tijdens de vervaardiging van halfgeleiders. Dit is een essentiële stap in het productieproces en elke wafer zal verschillende etsstappen ondergaan.
Het succes van het etsen is gebaseerd op de vorming van een holte met grote uniformiteit op het oppervlak met behulp van een combinatie van chemie en nauwkeurige temperatuurregeling. Naarmate de afmetingen afnemen, worden de prestaties van het temperatuurregelsysteem steeds belangrijker voor de prestaties. Bloedplaatjes hebben een beperkte tolerantie voor temperatuurschommelingen gedurende de productiecyclus en het is belangrijk om temperatuurvariaties in elke fase van het proces te minimaliseren.

De EPC2000-controller is een uiterst veelzijdige en kosteneffectieve oplossing die een hoge stabiliteitsmeting en regelnauwkeurigheid biedt met Ethernet-connectiviteit.

Het verbeterde Eurotherm PID-algoritme is bijzonder gevoelig voor kritieke processen, met snelle matiging van storingen veroorzaakt door chemische introducties en bijbehorende druk- en temperatuurschommelingen, waardoor overshoot wordt geminimaliseerd.

Warmtebehandeling na laspijpen

Warmtebehandeling na het lassen is een methode voor het verminderen van restspanningen in gelaste verbindingen. De afdichtingen zijn gewikkeld in keramische verwarmingselementen en verwarmd in een specifieke helling / draairichting, vaak gelijktijdig toegepast op meerdere verwarmingszones.

EPC2000-controllers bieden een kosteneffectieve methode om meerdere eenvoudige loops te groeperen in een compacte console die is ingebouwd in een draagbare trolley.

Een eenheid is geconfigureerd als een hoofdprogrammeur en verzendt een setpoint naar meerdere slave-eenheden. Elke slave gebruikt een deflectie-alarmrelais om een ​​logische ingang op de master-unit te sluiten als de master-unit het setpoint nog niet heeft bereikt, met een hold- of "hold" -functie in elke zone. .

Door gebruik te maken van de receptiefunctie van de EPC2000, Semiconductor Engraving Processes kunnen de eenheden gemakkelijk opnieuw worden geconfigureerd met een logische ingang, waardoor een console kan worden onderverdeeld in schakelbare sets die tegelijkertijd verschillende profielen voor afzonderlijke bewerkingen uitvoeren.

Connectiviteit kan worden geleverd via Ethernet of via een WiFi-toegangspunt voor het vastleggen van de verwerkingshandeling.
 

 


Stuur mij een......


Programmatie?

Pics Project Engineering

 

 

Pics installaties en kastenbouw

 

i-Tools

 


Software