Moderniseren van een Showroom met KNX

KNX en Domotica

Voor een bekende garage in het Antwerpse, heeft PICS een KNX-installatie vernieuwd

Een defecte oude controller zorgde ervoor dat het oude systeem niet meer functioneerde.  De oude, niet meer verkrijgbare, controller vervangen was geen optie en dus is in samenspraak met de klant beslist om voor een volledig nieuw up to date systeem te gaan.  

Bijkomend probleem hierbij was dat men geen enkele configuratie had van de oude installatie.  PICS heeft toen via het Wago distributienetwerk de betrokken programmeur opgezocht en gevonden - waarvoor dank aan WAGO en de oorspronkelijke programmeur voor hun hulp.  

De installatie is ondertussen vernieuwd en opnieuw opgebouwd met een KNX-module in een PFC8212 controller van WAGO die ineens een HTML5 web interface on board heeft.

Via een performante web interface kan nu elke medewerker de verlichting bedienen. Elk verlichtingspunt of actuator kan bediend worden via drukknoppen, KNX-sensoren, sferen of een ‘scheduler’.

Scheduler of sferen worden volledig via de web interface ingesteld.

De verantwoordelijke kan nu eenvoudig zelf bepalen welke lichtpunten wanneer aan moeten gaan.  Ook de alarmering gebeurt nu via Email.  

Via een “security certified” remote controller van Secomea, kunnen wij  van op afstand de installatie bewaken en onderhouden.

Nederlands