Hoe bestuur je elektrische belastingen met lage impedantie?

In dit artikel laten we zien, hoe we twee mobiele testbanken hebben gebouwd voor een gekend elektrisch testlabo met als doel om gecontroleerd tot 600A kortsluitstroom in een primaire transformator kring te injecteren!

Waarom heeft onze klant deze apparatuur nodig?

Onze klant is gespecialiseerd in het testen van elektrische beveiligingsapparatuur (scheiders, stroomonderbrekers, zekeringen, enz.). Hij was daarom op zoek naar een oplossing die:
•    Flexibel en mobiel is om verschillende proefstukken te kunnen aansluiten
•    Performant genoeg om nauwkeurig stromen in een 3-fasig systeem met zeer lage impedanties te injecteren

 

 

 

De PICS-oplossing

Om aan deze vraag te voldoen, hebben we een mobiele constructie ontworpen bestaande uit twee 3-fase Epowers en een nanodac om zowel te besturen als ook data te registreren.
De Epower is een modulaire thyristoreenheid die in fasehoek tot zeer lage spanningswaarden kan werken! Dit is belangrijk bij het aansturen van de primaire kant van een transformator.
Dankzij de "externe feedback" -optie kan de thyristor nauwkeurig op de secundaire kortsluitstromen die door het testobject vloeien regelen.
Alle gemeten parameters zoals stromen, spanningen, powerfactor etc. worden via Modbus TCP doorgestuurd naar de nanodac datarecorder voor logging en verdere analyse