Ethernet verbinding tussen twee schepen

Dredging International en de HMS Wireless bridge bij baggerwerken op de Seine in Frankrijk.

De Anybus Wireless Bridge werd door HMS ontwikkeld voor een betrouwbare draadloze communicatie via Bluetooth en WLAN. Ideaal voor het vervangen van Ethernet communicatiekabels in moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen.
Twee baggerschepen van Dredging International en een pompengroep op de kade werden uitgerust met de Anybus Wireless Bridge II van HMS met externe maritieme antenne  8.5dBi /2.4GHz  bestelcode AWB3010.

Tijdens de baggerwerken is er een betrouwbare draadloze Ethernet communicatie nodig tussen de PLC van de pompgroep op de kade en de PLC’s van de twee baggerschepen over een afstand van ongeveer 150meter. De drie Anybus Wireless Bridges II van HMS vormen samen een WLAN 2.4GHz.

Andere toepassingen van de Anybus Wireless Bridge II van HMS

 

Bridging TCP/IP Ethernet

De Wireless Bridge maakt het mogelijk om toonaangevende op TCP / IP gebaseerde industriële Ethernet-netwerken te gebruiken, zoals BACnet / IP, PROFINET, EtherNet / IP en Modbus TCP, via Bluetooth en Wireless LAN 2,4 / 5 GHz.
 

Punt naar Punt of Multy point

Point-to-point of Multi point Anybus Wireless Bridge wordt vaak gebruikt als vervanging van een Ethernet-kabel (point-to-point-communicatie). Maar het kan ook worden gebruikt als een toegangspunt voor maximaal zeven draadloze LAN- / Bluetooth-clients.

Uw voordeel:

Door de Anybus Wireless Bridge II te gebruiken, kunnen automatiseringstechnici nieuwe en slimmere netwerkinfrastructuren realiseren.
De Wireless Bridge wordt vaak gebruikt als vervanging van een Ethernet-kabel (point-to-point-communicatie) en kan ook worden gebruikt als toegangspunt voor verschillende WLAN / Bluetooth-knooppunten, zoals smartphones of tablets binnen bereik.
In het proces worden kostenbesparingen gerealiseerd op de Ethernet-bekabeling, maar draadloze Ethernet communicatie is ook sneller uitgevoerd dan bekabeld Ethernet.

Nederlands